MAN TGX – Прецизно проектиран за транспорт на големи разстояния

man-tgx

MAN TGX е камионът за тежкия национален и международен транспорт на дълги дистанции. Три кабини – XL, XLX и XXL осигуряват просторна среда за шофиране и живот. Камионите MAN от серията TGX, удостоени с няколко престижни награди, сред които и „Камион на годината 2008”, дефинират нови стандарти в транспортната ефективност при дълги курсове.

Шампион по ефективност – новият MAN TGX EfficientLine

Новият 4×2 седлови влекач MAN TGX EfficientLine с мощност от 400 до 480 к.с. предлага максимална икономия на гориво при минимум емисии на CO2 и богато стандартно оборудване.

Предимства:

– Икономия на гориво от 3 литра дизелово гориво на 100 км е напълно възможна при дълги курсове без сложни технически мерки;

– EfficientLine е проектиран без компромиси с оптималната аеродинамика: страничните панели са задължителни, тромбите – забранени;

– Максималната скорост е ограничена на 85 км/ч;

– Система за управление на налягането на въздуха, дневни светлини и интардер от ново поколение пестят енергия;

– Пакетът включва и обучение на шофьора за по-пълна експлоатация на технологията за икономия на гориво.

Икономичен благодарение на усъвършенстваната аеродинамика

По-благоприятния коефициент на въздушно съпротивление (Cw) и олекотената конструкция на MAN TGX намаляват разхода на гориво с 30% в сравнение с предшественика му TGA.

Безопасност с асистиращите шофьора системи

Електронната стабилизираща програма (ESP) отчасти като стандарт, адаптивният круиз контрол (ACC), антиблокиращата спирачна система (ABS), системата за поддържане на лентата на движение (LGS), спирачният асистент и системата за постоянен контрол на погасяване на вибрациите (CDC) гарантират по-високо ниво на безопасност за шофьора и товара.

Сертификат за EEV, базиран върху технологията за селективна каталитична редукция (SCR)

Свобода на влизане в зони с ограничение на вредните емисии съгласно строгия стандарт EEV за двигателите с мощност от 320 до 480 к.с. Най-могъщият камион в Европа – MAN V8 с мощност 680 к.с. вече също е наличен с технологията EEV.

Кабини XL, XLX и XXL с достатъчно място за шофиране, спане и ежедневни дейности

man-tgx-xl
man-tgx-xlx
man-tgx-xxl

MAN TGX с нов пакет функции за безопасност

MAN предлага на клиентите си още по-висока сигурност при пътуване на атрактивна пакетна цена – функциите за безопасност на движението, система за поддържане лентата на движение (LGS) и адаптивен круиз-контрол (ACC) се предлагат като пакет за моделите TGS-TGX EfficientLine и значително повишават безопасността при транспорта на дълги разстояния.