MAN TGX – Прецизно проектиран за транспорт на големи разстояния

man-tgx

MAN TGX е камионът за тежкия национален и международен транспорт на дълги дистанции. Три кабини – XL, XLX и XXL осигуряват просторна среда за шофиране и живот. Камионите MAN от серията TGX, удостоени с няколко престижни награди, сред които и „Камион на годината 2008”, дефинират нови стандарти в транспортната ефективност при дълги курсове.

Шампион по ефективност – новият MAN TGX EfficientLine

Новият 4×2 седлови влекач MAN TGX EfficientLine с мощност от 400 до 480 к.с. предлага максимална икономия на гориво при минимум емисии на CO2 и богато стандартно оборудване.

Предимства:

– Икономия на гориво от 3 литра дизелово гориво на 100 км е напълно възможна при дълги курсове без сложни технически мерки;

– EfficientLine е проектиран без компромиси с оптималната аеродинамика: страничните панели са задължителни, тромбите – забранени;

– Максималната скорост е ограничена на 85 км/ч;

– Система за управление на налягането на въздуха, дневни светлини и интардер от ново поколение пестят енергия;

– Пакетът включва и обучение на шофьора за по-пълна експлоатация на технологията за икономия на гориво.

Икономичен благодарение на усъвършенстваната аеродинамика

По-благоприятния коефициент на въздушно съпротивление (Cw) и олекотената конструкция на MAN TGX намаляват разхода на гориво с 30% в сравнение с предшественика му TGA.

Безопасност с асистиращите шофьора системи

Електронната стабилизираща програма (ESP) отчасти като стандарт, адаптивният круиз контрол (ACC), антиблокиращата спирачна система (ABS), системата за поддържане на лентата на движение (LGS), спирачният асистент и системата за постоянен контрол на погасяване на вибрациите (CDC) гарантират по-високо ниво на безопасност за шофьора и товара.

Сертификат за EEV, базиран върху технологията за селективна каталитична редукция (SCR)

Свобода на влизане в зони с ограничение на вредните емисии съгласно строгия стандарт EEV за двигателите с мощност от 320 до 480 к.с. Най-могъщият камион в Европа – MAN V8 с мощност 680 к.с. вече също е наличен с технологията EEV.

Кабини XL, XLX и XXL с достатъчно място за шофиране, спане и ежедневни дейности

man-tgx-xl
man-tgx-xlx
man-tgx-xxl

MAN TGX с нов пакет функции за безопасност

MAN предлага на клиентите си още по-висока сигурност при пътуване на атрактивна пакетна цена – функциите за безопасност на движението, система за поддържане лентата на движение (LGS) и адаптивен круиз-контрол (ACC) се предлагат като пакет за моделите TGS-TGX EfficientLine и значително повишават безопасността при транспорта на дълги разстояния.

Към страницата на MAN TGX (MAN Truck International) за Транспорт на дълги разстояния

Към страницата на MAN TGX (MAN Truck International) за Строителната площадка и тежкотоварен транспорт